Міксери планетарні

Міксери використовуються кулінарами для створення продуктів однорідної маси, вони вже відносно давно прийшли на зміну неефективному ручному перемішування. Кухня, обладнана таким приладом, з легкістю впорається з потрібними обсягами бісквітного тіста, крему, мусу, майонезу, картопляного пюре та багато іншого, що робить його просто незамінним інструментом для будь-якого професійного кулінара.

Серед стаціонарних міксерів можна виділити спеціалізовані – такі, як міксери для коктейлів. Вони, зазвичай, мають невелику потужність (близько 150 Вт), т.к. мають справу, переважно, з рідкими компонентами. Зустрічаються моделі на дві або три чаші, що мають, відповідно, два або три змішувачі. Окрема група міксерів - так звані планетарні, в яких обертається насадка, переміщаючись по всьому периметру робочого бака. Вони використовуються в хлібопеченні та кондитерському виробництві насамперед для отримання тесту та розраховані на велике завантаження.

Крім об'ємів ємностей, що обслуговуються, і швидкості обертання, у всіх міксерів є й інші важливі характеристики, як наявність декількох насадок (віночки, гаки, лопатки), прогумованих ручок, що не ковзають, перемикачів, що регулюють швидкість, декількох режимів роботи (імпульсний і турборежучий).