Електросупниці-марміти

У ресторанній справі існує своя особлива специфіка, яка робить нагально необхідним збереження перших та других страв у гарячому стані довгий час (адже повторний підігрів охолону страви веде до втрати його смакових властивостей). І тут на допомогу кухарям та офіціантам приходять особливі прилади – судини для зберігання їжі – марміти. Вони бувають різних видів і різних конструкцій, але поєднує їх одне - перші та другі страви, гарячі салати та гаряча закуска не остигають у них максимально довго. Причому марміти можуть бути різні зроблені за принципом термоса (з двома стінами, що теплоізолюють, що оберігають страви від охолодження), з електричним підігрівом, навіть з підігрівом від запаленої свічки (такі марміти найбільше підходять до домашніх застілля).

Використання марміту для підтримання нормального температурного режиму страв. Зазвичай цей тип пристрою застосовується у випадках, як у закладі громадського харчування існує постійний приплив клієнтів. Особливо актуальним є їх використання в ресторанах із самообслуговуванням або шведським столом. Для першого і другого зазвичай використовують марміти в їдальнях чи ресторанах, де є велика прохідність людей.

А ще марміти відрізняються якістю матеріалу, з якого виготовлені. Бувають металеві (з нержавіючої сталі, відполірованої до дзеркального блиску), бувають вишукані фарфорові та досить дешеві та практичні фаянсові. Навіть із харчового пластику існують марміти (щоправда із внутрішньою подвійною стінкою з металу, зроблені та функціонуючі за принципом термоса). Бувають зроблені в стилі всієї сервіровки столу, а бувають із навмисне грубим, "польовим" дизайном, за прикладом солдатських похідних казанків. Поєднує їх лише одна функція - збереження температури їжі на тому рівні, який необхідний при подачі до столу.