Хліборізки

При необхідності рівномірного нарізування великої кількості хлібів та батонів на скибочки певної товщини застосовуються хліборізки. Розрізняють пристрій для нарізки хлібобулочних виробів з фіксованою і товщиною нарізки, що змінюється. Пристрої з фіксованою товщиною нарізки застосовуються для промислового виробництва, де потрібна постійна товщина нарізки, наприклад, для сухариків. А в хлібопекарнях, де різні види хлібобулочних виробів нарізають на скибочки різної товщини, використовуються пристрої із змінною товщиною нарізки.

Хліборізки дозволяють акуратно нарізати навіть найсвіжіший хліб, що не можна зробити за допомогою простого ножа. Це дозволяє мінімізувати кількість відходів при нарізці. Пристрої для промислової нарізки хліба мають дуже високу продуктивність.