Млинниці
Не дарма ж існує приказка «перший млинець комом», ну про те, що на непристосованій грубці навіть у найкрутішої домогосподарки може не вийти правильна млинцева форма. Ну, а закладам громадського харчування, як-то кажуть, сам Бог велів запастися обладнанням, призначеним для млинців.
Млинці, які сьогодні виготовляються багатьма виробниками (іноземні, європейські, призначені для випікання так званих крепів, однозначно не те, що потрібно для нас), являють собою двоконфорочні плитки, на яких, власне, і випікаються класичні млинці.
Але не все так просто, як може здатися, адже млинці - це ще й сковорідки, спеціально призначені саме для випікання млинців. Але все одно, традиційна кулінарія диктує участь людини у всьому процесі приготування цих ласощів. Отже, відмірюємо тіста саме стільки, скільки вимагає сковорода… Вирівнюємо лопаточкою (бажано дерев'яною, щоб не пошкодити покриття сковороди)… Ставимо на конфорку… Найбільш просунуті млинці забезпечені таймером, що виставляється на конкретний хронометраж… І не забуваємо, що саме – це сковорода діаметром 35 – 40 см, з антипригарним покриттям.
Млинці - це не тільки один з найпопулярніших і найулюбленіших десертів, але і незамінний компонент для приготування інших страв. Щоб млинці завжди виходили, причому у великих кількостях, підприємства громадського харчування використовують спеціальні млинці. Їх основними перевагами є висока швидкість, простота процесу та ідеальна форма млинців.